Kodaň

Kodaň
Kodaňské metro, známé také jako "Cityringen", je moderní systém metra v dánském hlavním městě Kodaň. Bylo otevřeno v roce 2019 a tvoří ho celkem 17 stanic na dvou linkách, které procházejí centrem města. Systém metra je důležitou součástí městské dopravy a umožňuje rychlou a pohodlnou přepravu v celé Kodaňské oblasti.

Linka M1, nebo také Cityringen, je okružní linka, která vytváří smyčku okolo centra města. Má celkem 17 stanic a prochází pod zemí, což znamená, že cestující mohou snadno přejít z jedné stanice na druhou bez nutnosti přechodu na povrch. Linka M1 spojuje mnoho významných turistických atrakcí, jako je například Kodaňský hrad, náměstí Rådhuspladsen, Christiansborg (sídlo dánského parlamentu) a další.

Linka M2 je tradiční linka metra, která byla otevřena v roce 2002. Má celkem 14 stanic a prochází od stanice Vanløse na severozápadě Kodaňské oblasti až po stanici Lufthavnen (letiště Kastrup) na jihovýchodě města. Linka M2 je propojena s mnoha významnými turistickými atrakcemi, jako jsou například Tivoli Gardens, náměstí Kongens Nytorv a Kodaňská opera.

Vlaky v Kodaňském metru jsou moderní, rychlé a čisté. Většina stanic je vybavena eskalátory a výtahy pro snadný přístup pro osoby s omezenou pohyblivostí. Mnoho stanic je také ozdobeno uměleckými díly a grafikou, což zvyšuje estetickou hodnotu celého systému.

Kodaňské metro je také propojeno s jinými formami dopravy, jako jsou vlaky, autobusy a lodě. Díky tomu je cestování po celém městě snadné a pohodlné. Systém metra je velmi přehledný a snadno se orientovat, což z něj činí ideální volbu pro turisty i místní obyvatele

 

Written by

Eshop

beer with travel eshop

About

astrif fifth

Dva kamarádi od dětství. Máme rádi vlaky a pivo. Sem tam někam jedeme a pak o tom vyprávíme a píšeme.

Follow

Categories