Bukurešť

Bukurešť
Metro v Bukurešti je největší a nejdůležitější dopravní systém v Rumunsku. Bylo zahájeno v roce 1979 a skládá se z 4 linek, 53 stanic a 71,3 km tras. Bukurešťské metro slouží jako významná součást městské infrastruktury, která zajišťuje rychlou a spolehlivou přepravu v centru města. 

Linka M1 je nejstarší a nejdůležitější linkou v bukurešťském metru. Má celkem 22 stanic, které se rozprostírají od stanice Dristor 2 až po Pantelimon. Linka M1 je převážně povrchová, ale některé části trasy vedou pod zemí. Vlaky na lince M1 jsou pohodlné a moderní, většinou jsou složené z 6 až 8 vagónů. Celková délka trasy M1 je 30,2 km.

Linka M2 byla otevřena v roce 1986 a má celkem 10 stanic. Trasa začíná na stanici Pipera a končí na stanici Berceni. Linka M2 je z velké části podzemní, ale má také několik nadzemních úseků. Vlaky na lince M2 jsou stejně jako na lince M1 moderní a pohodlné. Celková délka trasy M2 je 18,8 km.

Linka M3 byla otevřena v roce 2008 a má celkem 14 stanic. Trasa začíná na stanici Preciziei a končí na stanici Anghel Saligny. Linka M3 je zcela podzemní, a to i v úsecích, kde se kříží s jinými linkami. Vlaky na lince M3 jsou moderní a pohodlné. Celková délka trasy M3 je 23,2 km.

Linka M4 byla otevřena v roce 2018 a je nejnovější linkou v bukurešťském metru. Má celkem 7 stanic, které se nacházejí v západní části města. Trasa začíná na stanici Gara de Nord a končí na stanici Parc Bazilescu. Linka M4 je zcela podzemní, a to i v úsecích, kde se kříží s jinými linkami. Vlaky na lince M4 jsou také moderní a pohodlné. Celková délka trasy M4 je 6,1 km.

 

Galerie

Bukurešť | Fandíme filmu Bukurešť | Fandíme filmu Bukurešť | Fandíme filmu Bukurešť | Fandíme filmu Bukurešť | Fandíme filmu Bukurešť | Fandíme filmu

Written by

Eshop

beer with travel eshop

About

astrif fifth

Dva kamarádi od dětství. Máme rádi vlaky a pivo. Sem tam někam jedeme a pak o tom vyprávíme a píšeme.

Follow

Categories