Varšava

Varšava

Hostel New World

Příjemný, malý hostel, který se nachází ve třetím patře činžovní budovy (poctivá výška pater tak při opakovaném výšlapu důkladně prověří váš kardiovaskulární systém). Recepční v hostelu příjemná a komunikativní. Výborná poloha přímo na hlavní třídě Nowy Swiat. V okolí spousta všeho, co člověk potřebuje k přežití v cizím městě - bary, obchody, restaurace a prezidentský palác. Jedinou výtku máme k počtu toalet a sprch (u obou pouze jeden exemplář). Celkově hostel New World doporučujeme!

V hostelu dáváme první legální pivo a potkáváme skupinku 5-ti Čechů - ve složení normální týpek, hip hopper vzor 2002 a 3 fotbaloví chuligáni (jeden z nich se tutově jmenoval Lumír). S normálním týpkem prohazujem pár slov, mimo jiné se dozvídáme, že pochází z Tuchlovic, jako naši oblíbení Selfish (tleskáme tomu, kdo si dnes ještě vzpomene).

Gastro Brejk - Bobby Burger

Opět zasahuje všudypřítomný hlad a tak jdeme do Bobby Burger- malého bistra, které je hned naproti našemu hostelu. Objednáváme burger, ale nejvíc nás dostala příloha Chilly Cheese Fries (hranolky v kornoutu kydnutý v Chilli con carne a zalitý chedarem ). Vizuálně odpudivý, chuťově výborný a pěkně sytý, ideální na kocovinou zmáhané žaludky. Pro slabší jedlíky by to rozhodně stačilo jako hlavní chod.

Bobby burger ( | )

Bloudíme po velkých bulvárech a nějak nemůžeme najít nic kloudného, kde si můžeme dát v klidu a poměrně rychle oběd, pár rychlých piv a jít na vlak. Jít na Nowy Swiat se nám nechce a tak hledáme v okolí. Hledáme tak intenzivně, až přicházíme opět k nádraží Warszawa Centralna a v nouzi volíme Bobby Burger. Tedy místo, kde kde jíme asi pokaždé, když jsme ve Varšavě.

Dáváme si dva burgery, hranolky a místní polský ležák Perła. Po vizuální stránce burgery vypadají fakt dobře, ale po té chuťové to dnes pro bylo spíše zklamání, tedy hlavně pro Vláďu, který burger v půlce s výrazem značného znechucení odkládá. Mě nepřinesli omáčku, kterou jsem si objednal a zaplatil. Místo toho obsluha dělala, že o ničem neví. No, vzpomínky a zkušenosti jsme tu měli dobré, ale dnes se naše mínění bohužel dosti otřáslo v základech. Být ve škole, hodnotili bychom oběd jako horší trojku. No nic, dáme ještě jedno pivo na lepší náladu a je čas pomalu vyrazit na vlak.

 

Written by

Eshop

beer with travel eshop

About

astrif fifth

Dva kamarádi od dětství. Máme rádi vlaky a pivo. Sem tam někam jedeme a pak o tom vyprávíme a píšeme.

Follow

Categories