Vídeň

Vídeň
Vídeňské metro, známé také jako U-Bahn, je jedním z nejmodernějších a nejefektivnějších dopravních systémů v Evropě. Bylo založeno v roce 1978 a nyní má celkem 6 linek, 109 stanic a přibližně 83,1 km tras. Vídeňské metro je důležitou součástí městské infrastruktury a poskytuje rychlou a spolehlivou přepravu v centru města.

Linky U1 a U2 byly prvními linkami v Vídeňském metru a byly zahájeny v roce 1978. Linka U1 má celkem 25 stanic a prochází od stanice Oberlaa na jihu města až po stanici Leopoldau na severu města. Linka U2 má také 25 stanic a prochází od stanice Seestadt na východě města až po stanici Karlsplatz v centru města.

Další významnou linkou v Vídeňském metru je linka U3. Má celkem 21 stanic a prochází od stanice Ottakring na západě města až po stanici Simmering na jihovýchodě města. Linka U3 je také známá pro své nádherné stanice, které jsou zdobeny uměleckými díly.

Linka U4 má celkem 20 stanic a prochází od stanice Hütteldorf na západě města až po stanici Heiligenstadt na severovýchodě města. Linka U4 je také známá pro své moderní stanice, které mají architektonické prvky z první poloviny 20. století.

Linka U5 byla nedávno otevřena a je nejkratší linkou v síti. Má celkem 6 stanic a prochází od stanice Karlsplatz v centru města až po stanici Neubaugasse.

Vlaky v Vídeňském metru jsou velmi moderní, rychlé a čisté. Většina stanic má přístup pro osoby s omezenou pohyblivostí a mnoho stanic je vybaveno výtahy a eskalátory. Některé stanice jsou také zdobeny uměleckými díly a jsou turistickými atrakcemi samy o sobě.

Celá síť Vídeňského metra je propojena s jinými formami dopravy, jako jsou tramvaje, autobusy a regionální vlaky, což usnadňuje cestování po celém městě.

 

Galerie

Vídeň | Fandíme filmu Vídeň | Fandíme filmu Vídeň | Fandíme filmu Vídeň | Fandíme filmu Vídeň | Fandíme filmu Vídeň | Fandíme filmu

Written by

Eshop

beer with travel eshop

About

astrif fifth

Dva kamarádi od dětství. Máme rádi vlaky a pivo. Sem tam někam jedeme a pak o tom vyprávíme a píšeme.

Follow

Categories