Road movie Expedice Lenka

Road movie Expedice Lenka
Na počátku roku 2020 jsme podnikli výpravu s názvem #ExpediceLenka na podporu malé Lenky, která trpí těžkou formou autismu. Pořídili jsme si starou rezavou Felicii a vyrazili na trip po východní evropě. Během cesty jsme ochutnávali různá piva a za každou značku jsme Lence poslali dvě stovky. Zároveň se do celé akce zapojili i fanoušky co nás sledují na sociálních sítích a na lenčin transparentní účet jsme s tímhle projektem zatím vybrali téměř čtvrt milionu korun. Celou cestu jsme natáčeli a nyní jsme dokončili naše první pivní road movie, kterým chceme Lenku a její rodinu i nadále podporovat. O střih filmu se postaral Tomáš Lyga z Kazmovy One Man Show.

 PREMIÉRA ROAD MOVIE EXPEDICE LENKA

Máme termín premiéry našeho road movie Expedice Lenka. Tím velkým dnem bude pondělí 18. října 2021 v našem domovském Rock Café. Do třetice všeho dobrýho už to všechno klapne, tak si tenhle datum zapište do notýsku, nebo za uši ať na to nezapomenete! 

Super zpráva je, že každý, kdo na premiéru dorazí, podpoří naši Lenku - kompletní výtěžek vstupného totiž pošleme na lenčin transparentní účet Lenka v říši divů z.s.

Máme v hlavách i nějaká ta překvapení, která budeme postupně pouštět ven. 

➡️ FB událost  

➡️ Vstupenky 

Nejvíc se ale těšíme až ten náš biják uvidíte a řeknete nám jaký jsme bláznivý paka! 

Expedice Lenka. Pivní road movie, jakou jste ještě neviděli.

Benefiční road trip, během kterého musí čtyři kamarádi a jedna rezavá Felicie zdolat desítky piv a tisíce kilometrů napříč východní Evropou. To všechno na podporu malé Lenky, která trpí těžkou formou autismu. Pivní cestovatelé mají jasný cíl: za každou značku piva, kterou cestou ochutnají, přispějí na Lenčiny nákladné terapie. 

Projeli vražedným městem na Ukrajině, pocítili účinek moldavského vína i policejních složek, vyrazili do českých vesnic v Rumunsku. 

Ochutnali také magické kouzlo hraničních přechodů, které jsou jako bonboniéra. Nikdy nevíš, na jakého celníka narazíš. Ukrajinští se s cigaretou v ruce a zlatými zuby v puse smáli rezavému autu, moldavští se šibalsky ptali, jaké pašují zbraně, a srbští s kamenným výrazem udělali každému detailní prohlídku špinavého prádla i tělesných dutin. 

Expedice Lenka - Trailer 

 

 

 

Snímek obsahuje krom piva a trochy trapného humoru i nabušený soundtrack. Titulní píseň „Lenka“ složil a nazpíval písničkář Pokáč a zazní i skladby od umělců, jako jsou Ben Cristovao, Kapitán Demo, ANNA K., Klára Vytisková, Lake Malawi, The Atavists, MYDY, Light & Love, Paulie Garand & Kenny Rough, No Distance Paradise, Mc Gey, James Cole, Orion, John Wolfhooker a spousty dalších.

Pokáč - Lenka

 A kdo tedy Lenka je? Nejlepší bude, když se představí sama. 

Jmenuju se Lenka, je mi deset a věřte nevěřte, při porodu jsem dostala deset bodů z deseti. Narodila jsem se zdravá jako řípa!

Po mých druhých narozeninách jsem se začala stahovat do jiného světa. Tahle planeta mě totiž úplně přestala bavit, ta její naplánovanost a očekávání! Nejsem hluchá, ale neslyším, protože nechci slyšet. Nemluvím, protože nechci mluvit. Nejím, protože k tomu není důvod. Je to tak těžký pochopit?

Doktoři mě tehdy zařadili do šuplíku s nápisem: Autismus 2. stupně s mentální retardací. Postupem času jsem po mnoha hodinových šílených záchvatech přistoupila na kompromis. Jsem ochotná se zapojit do světa svých rodičů za podmínky, že se oni zapojí do toho mého, a to nonstop.

Když to shrnu, někdo se mi musí prostě věnovat 24 hodin denně, jinak přestávám dodržovat naši dohodu. V posledních šesti letech mám téměř každodenně terapie, které jsou základní podmínkou propojení našich světů. Ráda bych s tím rodičům trochu pomohla... Více informací si můžete přečíst na mém webu https://www.lenkavrisidivu.cz.

Více informací o celém projektu najdete na webu Expedice Lenka

 

Galerie

Road movie Expedice Lenka | Fandíme filmu Road movie Expedice Lenka | Fandíme filmu Road movie Expedice Lenka | Fandíme filmu Road movie Expedice Lenka | Fandíme filmu Road movie Expedice Lenka | Fandíme filmu Road movie Expedice Lenka | Fandíme filmu

Written by

Eshop

beer with travel eshop

About

astrif fifth

Dva kamarádi od dětství. Máme rádi vlaky a pivo. Sem tam někam jedeme a pak o tom vyprávíme a píšeme.

Follow

Categories